דמיינו עולם מושלם. הרופא רושם לך מרשם נגד גאזים בקיבה, או לדילול הדם – תרופה שעוזרת בלי לקחת מהמערכת את יכולת הריפוי העצמית שלה, לא ידוע על נזק שהיא מסבה לגוף משום צד וכיוון ובנוסף, אם מפוררים את הכמוסה מעל האוכל שלנו הוא נהייה יותר טעים, צבעוני ומגרה.
כן - התשובה להרבה מהצרות שלנו ובייחוד המניעה של צרות חדשות מתחבאת בארון התבלינים. אם זה קינמון הנחקר כתרופת פלא לסוכרת, מחדד את הזיכרון ומנמיך אצל נשים טסטוסטרון, וכמובן לוחם בדלקת ויש טוענים באלצהיימר, אולי דרך הורדת הגלוקוז בדם. או מוסקט, התורם לכוח הגברא ולחידוד המוח, כמו הקינמון מקל על דלקות מפרקים. המוסקט עוזר לווסת לחץ דם ולניקוי רעלים מהגוף. הל? עוזר נגד גאזים במעי, מסייע בהגברת קצב חילוף החומרים ויש המייחסים לו יכולת לשפר את את שריפת השומן. הל נחקר בקשר לעמידות לאינסולין, הורדת סוכר בדם ואולי אף יכול להפחית את רמות הכולסטרול הרע
ועוד לא אמרנו מילה על פיפרין, אחד המרכיבים החשובים בפלפל השחור: הפלפל השחור מגן בפני מחלות ממאירות, עוזר בחילוף החומרים ומחזק את מערכת העיכול ... בקיצור, לכולם תכונות רפואיות חשובות, וזה עוד בלי להזכיר את השפתניים ושאר התבלינים הירוקים.
בהרט הוא שם כולל לתערובת תבלינים – בכל שפה במרחב יש לה שם שונה, והדקדקנים שביננו יקראו "בהרט" רק לתערובת בה שולט פלפל אנגלי. קולינרית וגם בריאותית אני אוהב להכין צנצנת קטנה של בהרט שונה בכל פעם. סתם כדי לתבל את החיים.
אז לעבודה – להכין בהרט בבית, מדי שבוע (כדקת עבודה).
מחזיקים בבית תבלינים שלמים, בכמויות קטנות – אני קונה בכל פעם 30 גרם לכל היותר מתבלינים פופולריים. מדי פעם מלקטים כרבע כוס תבלינים, טוחנים במטחנת קפה / תבלינים (כלי חיוני וזול) ולכל התבשילים יהיה ניחוח נפלא. הנה דוגמא לתערובת חביבה עלי:
כף ורבע פלפל אנגלי
1/2 אגוז מוסקט אחרי שקיבל "מכה" בראש
פיסה לא גדולה של מקל קינמון
ציפורן אחת- לא חובה
כפית פלפל שחור שלם
כפית גדושה כוסברה גרגרים
10 תרמילי הל
כפית פלפל אנגלי
כל הנ"ל במטחנת הקפה עד שהופכים לאבקה. יש המעדיפים לסנן.
כדי לא לשעמם את החיך, חשוב לשנות מדי פעם.
אני אוהב להוסיף מדי פעם אחד או שניים מאלה: זנגוויל טחון, כורכום, מאשייה, לימון פרסי ששברתי קודם או גרידת תפוז מיובשת, עלה דפנה ולפעמים אפילו אצת נורי מפוררת ושומשום קלוי קצת.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5973616/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6630587/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5618098/